top of page
Search

BANKET!

kinderopera Operaballet Vlaanderen

2019


Het echtpaar Macbeth laat een kind voor dood achter. Net zoals in Verdi’s opera Macbeth tijdens een feestelijk banket de geest van de vermoorde Banco aan zijn moordenaars verschijnt, zo verschijnt in deze angstaanjagende bewerking een groep mysterieuze kinderen aan de Macbeths en zweert wraak. In deze nieuwe muziektheaterproductie van Opera Vlaanderen voor kinderen worden vragen gesteld over woede, angst en boosheid.

Met elementen uit Shakespeares magistrale theaterstuk en Verdi’s muzikale meesterwerk creëren theatermaker Tom Goossens een radicale bewerking voor kinderen vanaf 9 jaar. Een zangeres kruipt in de huid van mevrouw Macbeth, een acteur speelt meneer Macbeth. De hoofdrol is echter weggelegd voor het fantastische Kinderkoor van Opera Vlaanderen. BANKET! is een muziektheatrale belevenis die je de stuipen op het lijf jaagt!



Samen met de Gentse kunstenaar Conrad Willems voorzag ik het decor voor deze kinderopera. We werkte met uitvergrootte kinderspeelgoed, houten blokken. We bouwde met deze basis blokken gevels, trappen, een toren, bomen, een bed,.... Sommige stukken waren tot wel 7 meter hoog. Ze kregen een zwarte kleur. Door de grootte en de kleur werden de blokken meer dan speelgoed. Ze kregen iets dreigend en spannend.

Alle stukken waren bijna continu in beweging waardoor het decor bijna een personage werd.



Het verhaal


Making of


Recensies:




bottom of page